En livslång vänskap och idéer i överflöd genererade vårt företag;  Contraire Satin of Sweden AB som grundades 2014.  Tanken bakom företaget är att skapa en mer trivsam miljö för barn att växa upp i och för vuxna att vistas i med hjälp av färg och tanke i samspel. Vi vill utmana det stereotypa och ifrågasätta normer och Satin skapar denna plattform för oss. "Lek med tanken" är vårt signum!

Våra motiv är för de som vågar vara sig själva och för de som vill ta ställning för mångfald, jämställdhet, varierade kroppsideal och rätten att få vara sig själv och uttrycka sig i en värld som annars gärna delar in oss i fack.

Vår värld är inte svart eller vit utan fylld av tusentals färger. 

Vi strävar efter att att erbjuda alla mer färg och glädje i vardagen. Genom att skapa illustrationer som ifrågasätter normer. Vårt främsta mål med Satin of Sweden är att skapa produkter som ska förändra tråkiga ideal och tankar. Att utmana det stereotypa och få in mer  personlighet i rummet. Vi gillar mångfald vilket vi vill visa i vårt utbud. Vi få fram alla sorters skönhet och visa upp alla storlekar, former, färger och utseenden. 

Vi jobbar mycket med just ”olika” och rätten att få vara den man vill, alla är lika viktiga. Vår kollektion Ethnicity står för rätten att få vara precis som man vill. Bakgrund och/eller ursprung ska inte tvinga in oss i grupperingar. Även om man är född till gris, björn eller kanin så ska man få ha tigerränder om man vill ha det. Vi vill uppmana alla att gå sin egen väg i livet. Kollektionen Body Positive främjar ett rundare ideal som har till syfte att blanda upp samhällets annars ganska ensidiga size0-ideal.

Vi har också gjort ett många andra kollektioner där vi jobbat mycket med färgsättning och motiv på lekfulla sätt för att blanda upp det där typiska pojk- eller flickrummet. Självfallet har också regnbågsfamiljen en självklar plats i våra olika kollektioner.Utöver våra "norm-utmanande" kollektioner inspireras vi mycket av skog och natur, mystika och dovt trollska miljöer. Därför kommer du också märka att det finns en del kollektioner som är just detta. Vi har förälskat oss i karaktärerna i vår mysiska kollektion Circus Contraire som började som ett bokutkast och som nu är i ständig rörelse och som nu finns i allt från memory-spel och pussel till presentkort och kuddar.

Personligt och personlighet är också något som är viktigt för oss och därför erbjuder vi just det till våra kunder. Med Art on Demand kan du beställa valfritt porträtt i valfri fantasifull miljö som vi illustrerar och trycker på en poster. Vi erbjuder även personliga inbjudningskort.

Vårt namn Satin står för oss, Sarah och Tina, så det är viktigt att vi kan stå för alla våra produkter. För oss är det viktigt att våra produkter är snälla mot både miljö och människor. Vi är noga med att våra leverantörer håller en hög standard. 

Vi skapar för barn och vuxna och hoppas att du hittar något du gillar i vår butik!

Tack för att du tittade in!Sarah Franzén & Tina Nejderskog
Grundare av Satin of Sweden